KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności


DRODZY RODZICE!
Poniżej zamieszczamy ważną informację od Dyrektora PM 101:
"Drodzy Rodzice, w załączeniu przesyłam Państwu informację dotyczącą zasad funkcjonowania Przedszkola Miejskiego nr 101 w Łodzi na czas trwania zajęć opiekuńczych w związku z przeciwdziałaniem COVID-19, z którą należy sie zapoznać, wydrukować, podpisać i przynieść do Przedszkola Miejskiego Nr 101 w Łodzi, przyprowadzając pierwszego dnia dziecko do przedszkola.
- zasady funkcjonowania PM 101 w reżimie sanitarnym
Rodzice, którzy zgłosili pobyt dziecka w przedszkolu przesyłając ankiety do placówki proszeni są o potwierdzenie drogą mailową informacji do przedszkola co najmniej w przeddzień chęci przyprowadzenia dziecka do przedszkola po raz pierwszy - informację tę należy przekazać do godz. 11.00.
Wszyscy z Państwa, którzy ankiet tych nie przesłali, a przejawią chęć przyprowadzenia dziecka do przedszkola proszeni są o kontakt mailowy lub telefoniczny z przedszkolem na co najmniej tydzień przed planowaną datą przyprowadzenia dziecka. Dalsze postępowanie będzie ustalane indywidualnie.
Poniżej do wglądu również Regulamin działalności Przedszkola Miejskiego Nr 101 w reżimie sanitarnym
- regulamin działalności przedszkola w reżimie sanitarnym

z góry dziękuję za wyrozumiałość i Waszą dotychczasową współpracę, pozdrawiam i życzę zdrowia,
Mirosława Dawidowicz"